lunes, 2 de agosto de 2010

Pastís de patata


Per aquestes calors que treuen la gana recomano un pastís de patata que es menja fred, que pot fer-se un dia o dos per endavant i que quasi es menja sense gana.
Ingredients
Patates Mantega Tonyina Mongeta tendra Ou dur Blat de moro
Guarniment
Maionesa, anxoves, olives, pebrot escalibat, enciam…
Procediment
1-.Primer que tot posarem a bullir els ous amb aigua freda i quan arrenqui el vull els hi tindrem durant 7 minuts, després ho escorrarem i passarem aigua freda per poder pelar-los.
2-.En un altre caçó bullirem mongetes tendres. Evidenment és opcional, és tal com ho feia la meva mare, i una manera diferent de menjar verdura freda.Un cop cuites les reservarem.
3-. Obrirem 4 llaunes de tonyina, una de blat de moro i una d’olives, tallarem a rodanxes o per la mitat un bon nombre d’elles, ho reservem.
4a-.Es fan bullir les patates pelades i amb una mica de sal, un cop toves, s’escorren i es trituren barrejades amb una mica del suc de la bullicio i afegint mantega.
4b-.Una opció més fàcil és fer bullir llet i deixar-la fins que arrenqui el vull, llavors treiem la caçola del foc i afegim un sobre de puré de patata, hem d’anar remenant amb un batedor de cuina fins que no quedin grumulls i s’hagi especit –tenir en compte les quantitats indicades al sobre-.
Buidarem el contingut de la caçola sobre un drap de cuina el més fi posible, -que no tingui rus- , amb un altre drap ho cubrirem i seguidament amb un corró de cuina o una ampolla de vidre passarem per sobre del segon drap, per tal d’aconseguir allissar la patata fins que quedi un rectangle. Retirarem el segon drap.
Llavors farcirem amb tonyina, blat de moro, rodanxes d’ou dur, mongeta tendra,les olives talladles… i tot el que ens pugui venir de gust i tinguem a punt.
Inmediatament amb ajuda del primer drap enrotllarem, cal fer-ho mentre la patata és un xic calenta perquè es retira millor del drap i es deixa cargolar amb facilitat, donant-li la forma de braç de gitano que desitgem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario